Gode råd

Lidt om Vinterbadning

Engang havde vinterbadning ry for kun at være noget for sunde pensionister. Nu er antallet af folk under 30 år støt stigende blandt Danmarks 20.000 organiserede vinterbadere.

Vinterbadning har ry for at have mange sunde fordele f.eks. at vinterbadning styrker immunforsvaret, øger fedtforbrændingen og forebygger hjerteproblemer og sukkersyge. Vinterbadere har også ry for at være særligt glade

8 tips til vinterbaderne

Er du en af dem – ung som gammel – der gerne vil prøve kræfter med det kolde gys, som vinterbadning giver, så læs med her, hvor du får Rådet for Større Badesikkerheds råd, som du skal huske, hvis du gerne vil vinterbade.

1. Der skal helst være kort afstand fra omklædning til hav. Så undgår du at miste lysten og blive afkølet før dukkerten.

2. Hele kroppen skal ned i det kolde vand, men hold hovedet oven vande Det kan give en kraftig hovedpine at gå helt under.

3. Sænk kroppen roligt ned i vandet. De fleste vinterbadere bader i 10, 20 eller 30 sekunder. Det er nok til at starte hele den livgivende chokeffekt.

4. Vil du begynde på vinterbadning, kan du søge om optagelse i den lokale vinterbadeklub eller finde en håndfuld venner og danne din egen. Det er farligt at bade alene, og især om vinteren er det vigtigt at have nogen i nærheden, hvis man bliver dårlig eller glider på badebroen.

5. Du skal kunne bunde, der hvor du bader. Anbefalet vanddybde er 1,5 meter.

6. De fleste vinterbadere finder det rarest at bade nøgne og så have badekåben liggende tæt ved. Husk badesko med god skridsikker sål.

7. Vinterbad regelmæssigt, kun i dagslys og kun på helbredsmæssige gode dage. Det vil sige ingen kolde gys, hvis du er forkølet eller har feber.

8. Mennesker med hjerteproblemer eller forhøjet blodtryk bør holde sig fra vinterbadning.